Δικαίωση άνεργης μητέρας, ο εν διατάσει σύζυγός της υποχρεώθηκε να της καταβάλει το ποσό των 350 ευρώ το μήνα
Διατροφή ανηλίκων

Δικαίωση άνεργης μητέρας, ο εν διατάσει σύζυγός της υποχρεώθηκε να της καταβάλει το ποσό των 350 ευρώ το μήνα

Δικαίωση άνεργης μητέρας, ο εν διατάσει σύζυγός της και πατέρας του έξι ετών ανήλικου τέκνου της, υποχρεώθηκε από το δικαστήριο να της καταβάλει το ποσό των 350 ευρώ το μήνα.

Το αξιοσημείωτο της απόφασης αυτής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) είναι ότι, επεδίκασε μεγαλύτερο ποσόν διατροφής από το ποσόν που είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους οι διάδικοι.

Επίσης, το δικαστήριο δέχθηκε ότι ο πατέρας του ανηλίκου που διατηρεί επιχείρησης εστίασης (κυλικείο) στην Καλλιθέα, αποκερδαίνει από την επιχείρησή του εισοδήματα ύψους 1.200 ευρώ το μήνα καθαρά, ισχυρισμό που είχε υποστηριχθεί από την κ. Μαζαράκη ΘΕΟΔΩΡΑ.

Επίσης, σημειώνεται ότι η κρίση του δικαστηρίου μπορεί να μην συμφωνεί με τα εισοδήματα που δηλώνει στην Εφορία καθώς αυτά είναι πολύ μικρότερα, όμως το δικαστήριο κατέληξε σε αυτήν την ορθή και δίκαιη κρίση δεχόμενο τους ισχυρισμούς της πληρεξούσιας δικηγόρου της μητέρας – αιτούσης ότι, η φορολογική δήλωσή του δεν ελέχθηκε από την εφορία, ενώ τα εισοδήματα που δηλώνει το 2015 ανάγονται σε χρόνο προ της ασκήσεως της αιτήσεώς μας και σαφέστατα δεν αποτελούν ασφαλές κριτήριο προσδιορισμού των εισοδημάτων του.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι, το 6χρονο θήλυ τέκνο της αιτούσης που φιλοξενείται στην πατρική οικία της μητέρας του και φοιτά σε δημόσιο σχολείο σε συνοικία του Πειραιά έχει συνολικές δαπάνες όμοιες και ανάλογες με τις δαπάνες διατροφής, συντήρησης και παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που έχουν οι συνομίληκοί της κάθε μήνα συνολικού ύψους 450 ευρώ, ενώ από αυτές μπορεί να καταβάλει κάθε μήνα το ποσόν των 350 ευρώ χωρίς να διακινδυνεύει η διατροφή του.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ