Αφαίρεση Επιμέλειας ανηλίκου από μητέρα και ανάθεση στον πατέρα
Επιμέλεια Ανήλικης - Ανηλίκου

Αφαίρεση Επιμέλειας ανηλίκου από μητέρα και ανάθεση στον πατέρα

Αφαίρεση Επιμέλειας ανηλίκου από μητέρα και ανάθεση στον πατέρα

Το δικηγορικό γραφείο μας με απόλυτη επιτυχία χειρίστηκε δικηγορική υπόθεση και συνέβαλε σημαντικά στην αφαίρεση επιμέλειας ανηλίκου από τη μητέρα με την οποία συμβίωναν τα ανήλικα παιδιά της για πέντε συναπτά έτη μετά την διάσταση, και ανατέθηκε οριστικά και αποκλειστικά η επιμέλεια στον πατέρα που εν τω μεταξύ είχε αποκτήσει τρίτο παιδί με άλλη γυναίκα, μετά τη διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης.

Η δικηγόρος Θεοδώρα Μαζαράκη τεκμηρίωσε την αίτηση για αφαίρεση της επιμέλειας από την μητέρα βασιζόμενο:

α) στο γεγονός ότι, η μητέρα ενώ είχε την επιμέλεια προέβαινε συνεχώς σε σύναψη διαφόρων ερωτικών σχέσεων με άγνωστους άνδρες

β) εξαιτίας των εφήμερων αυτών ερωτικών σχέσεων παραμελούσε σε απόλυτο βαθμό την οικία της και ιδία τα τέκνα της , αδιαφορούσε την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των ανηλίκων ιδίως τις ανάγκες τους για καθαριότητα, εκπαίδευση και τροφή.

γ) η συμπεριφορά της μητέρας προκάλεσε την αναγκαία παρέμβαση πολιτειακών αρχών και γι αυτό σχηματίσθηκε φάκελλος εναντίον της από την αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων Πειραιά κατόπιν αιτιάσεων και καταγγελιών των γειτόνων και ενοίκων της πολυκατοικίας που διέμενε μετά παιδιά της. Οι καταγγελίες αφορούσαν σε κακοποιήσεις των ανηλίκων τέκνων και για κλειδώματα των ανηλίκων στα δωμάτιά τους όταν η μητέρα βρισκόταν ερωτικά με τους συντρόφους της. Οι αιτιάσεις και καταγγελίες αυτές, επαληθεύτηκαν δυστυχώς στα πλαίσια διερευνήσεως της υποθέσεως από την αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων για κακή άσκηση της επιμέλειας των τέκνων της και των γονεϊκών της καθηκόντων.

Στα παραπάνω περιστατικά στηρίχθηκε το δικαστήριο και εκτίμησε ως καταλυτικά για να αχθεί στην απόφασή του να αφαιρέσει την Επιμέλεια ανηλίκου από την μητέρα και να την αναθέσει οριστικά στον πατέρα του.

Σε άλλη υπόθεση που χειρίστηκε η δικηγόρος Θεοδώρα Μαζαράκη, υπήρξε αγωγή κακής άσκησης των γονεϊκών καθηκόντων από την μητέρα.

Η μητέρα δεν φρόντιζε να μεταβαίνουν τα τέκνα των οποίων προσωρινά είχε την επιμέλεια στο σχολείο τους, με αποτέλεσμα από την έναρξη της σχολικής σεζόν και έως το δεύτερο τρίμηνο του 2013 ένα εκ των τέκνων να έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό απουσιών, δηλαδή περί τις 80 (!!!) αδικαιολόγητες απουσίες. Η δε, βαθμολογία του ήταν, επίσης, ιδιαιτέρως χαμηλή. Η μητέρα δεν συνεργαζόταν με τους δασκάλους και δεν μετέβαινε για να ενημερωθεί για την πορεία και την εξέλιξη της εκπαίδευσης των τέκνων. Με πρωτοβουλία του κ. Διευθυντή του Δημοσίου Δημοτικού Σχολείου ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας εις εφαρμογή του άρθρου 11 Κεφ. Β του Π.Δ. 201/1998 (ΦΕΚ 161 Α/13.7.1998) και εστάλη περιπολικό στην οικία της μητέρας για να αναζητηθεί το τέκνο, καθώς η μητέρα είχε εξαφανίσει το παιδί.

Σε μια τρίτη υπόθεση που χειρίστηκε το δικηγορικό μας γραφείο, υπήρξε αγωγή κακής άσκησης των γονεϊκών καθηκόντων από την μητέρα, λόγω της αδιαφορίας που έδειχνε η μητέρα στα παιδιά της λόγω της ενασχόλησης της με το διαδικτυο προς ευρεση ερωτικών συντρόφων.